Airco service

Steeds meer auto’s zijn voorzien van een airco. Een airco is comfortabel, in de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen. Geniet het hele jaar door van de aangename verkoeling die uw airconditioning brengt.

De voordelen op een rijtje

  • Goed onderhoud bespaart kosten
  • Voorkomt bacteriën en schimmels
  • Koudere lucht uit het aircosysteem
  • Voorkomt beslagen ruiten
  • Uw airco blijft goed functioneren

Persoonlijke service

Wij kennen onze klanten bij naam, bij ons bent u geen nummer. De koffie staat altijd voor u klaar!

Vakkundig onderhoud

Onze up-to-date geschoolde teams werken altijd met passie aan uw auto!

Eerlijke prijzen

Bij Vingerhoets betaalt u nooit teveel. Wij hanteren eerlijke prijzen en nemen alle werkzaamheden vooraf met u door

Airco onderhoud

 

Een aircosysteem heeft jaarlijks onderhoud nodig. Hierbij worden onder andere de onderdelen, het koudemiddel en het interieurfilter (pollenfilter) gecontroleerd. Naast de controle van de onderdelen zal het aircosysteem ook jaarlijks gereinigd dienen te worden. Helaas wordt hier vaak te weinig aandacht aan besteedt.

Ruikt het muf als u in uw auto stapt of stinkt het naar natte sokken als u de auto airco aan zet? Meestal wordt deze muffe lucht veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich bevinden in het aircosysteem. De vochtige omgeving in een airco is een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels kunnen ziektekiemen overdragen en de muffe lucht bederft uw rijplezier. Laat uw airco daarom jaarlijks reinigen, zodat u het hele jaar kunt genieten van een schone en frisse auto!


Vier redenen waarom uw airco een periodieke service verdient:

1. Comfort

Uw airco werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw auto heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort.

2. Veiligheid

Als uw airco goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de airco service controleren wij de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele reparaties voeren wij vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.

3. Hygiëne

Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriën en andere micro-organismen op in uw airco. Tijdens de airco service wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd.

4. Kostenbesparing

Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Jaarlijks kan tot circa 10% van het koudemiddel verloren gaan. Met tijdig onderhoud voorkomt u grote reparaties achteraf en bespaart u veel brandstof.

 

Airco Controle €19,95

Een controle van de werking van alle belangrijke onderdelen van uw airconditioning. Hierbij kijken we of de installatie goed functioneert en of eventueel onderhoud of reparatie nodig is. Wij adviseren u om deze airco controle jaarlijks te laten uitvoeren.

Pollenfilter vervangen vanaf €25,-

Het interieurfilter is essentieel voor het binnenmilieu van uw auto. Het filtert heel veel vuil uit de lucht. U zult begrijpen dat tijdig vervangen van dit filter erg belangrijk is. Het filter beschermt in feite uw longen en die van uw medepassagiers. Uit onderzoek blijkt dat circa 50% van de personenauto’s in Nederland rondrijdt met een sterk vervuild interieurfilter. Indien tijdens de airco controle blijkt dat uw pollenfilter / interieurfilter aan vervanging toe is. Bieden wij u de mogelijkheid deze direct te laten vervangen.

Airco Reiniging / Geurbehandeling € 39,95

Ieder jaar hopen er zich vuil, bacteriën en andere micro-organismen op in uw aircokanalen en airco verdamper. Tijdens de airco reiniging wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd waarbij bacteriën en micro-organismen onschadelijk worden gemaakt. U geniet weer van een frisse en aangename geur in uw auto.

Airco Service Beurt € 125,- (R134A systemen)

Mocht uit de airco controle blijken dat de airconditioning onvoldoende werkt door te weinig ‘koudemiddel’ in de installatie, dan wordt deze, uiteraard na overleg met u, opnieuw gevuld. Uw airco koelt zo weer helemaal als nieuw! Wij raden u aan deze airco service om de 3 jaar uit te laten voeren. De onderhoudsbeurt van de airco is ook hét ideale moment om te checken of de interieur-/pollenfilter vervangen moet worden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0497-381691 info@vingerhoetsbladel.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×